Σχέδιο AZMUD

Μείωση νερού, ενέργειας και παρασίτων.

Έργα σχεδιασμένα να έχουν αντίκτυπο.

Πεδίο εφαρμογής:
Ευρωπαϊκό
Πρόγραμμα χρηματοδότησης:
PRIMA
Ημερομηνία:
Μάρτιος 2020 έως Οκτώβριος 2023
Φορέας διαχείρισης:
Ευρωπαϊκή Επιτροπή

«Το έργο AZMUD, το οποίο αποτελεί μέρος του ευρωπαϊκού προγράμματος PRIMA, στοχεύει στη μείωση του κόστους παραγωγής έως και 15% μέσω της βελτιστοποίησης της απόδοσης του θερμοκηπίου.

Το PRIMA (Partnership on Research and Innovation in the Mediterranean Area) είναι μια συνεργασία μεταξύ οκτώ εταίρων από πέντε διαφορετικές χώρες (Ισπανία, Γαλλία, Ιορδανία, Αίγυπτος και Τουρκία), συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Έρευνας και Ανάπτυξης βιοελέγχου της Rovensa, Aimplas – ένα τεχνολογικό κέντρο με 30 χρόνια εμπειρία στη βιομηχανία πλαστικών.

Ένα από τα βασικά συστατικά του έργου είναι η ανάπτυξη ενός νέου συστήματος απελευθέρωσης ελέγχου που βασίζεται σε ειδικά κατασκευασμένα βιοαποδομήσιμα πολυμερή.

Αυτό το σύστημα θα χρησιμοποιηθεί για την επίστρωση και την ενθυλάκωση φυσικών φυτοφαρμάκων από βοτανικά καινοτόμα σκευάσματα, όπως το εκχύλισμα φυτών asteraceae, urticaceae, fabaceae και είναι κατάλληλο για καλλιέργεια ντομάτας, πιπεριάς και μαρουλιού.

Οι κάψουλες απελευθερώνουν τα φυσικά παράσιτα σταδιακά, αυξάνοντας την αποτελεσματικότητα της θεραπείας και προστατεύοντάς τα από το φως και τη θερμοκρασία.

Το έργο στοχεύει επίσης στη μείωση του νερού, της ενέργειας, των θρεπτικών ουσιών και των φυτοφαρμάκων και στην προώθηση της χρήσης των λυμάτων στην άρδευση και στην ανάπτυξη διαφορετικών και καινοτόμων τεχνολογιών. Αυτή η πρωτοβουλία χρηματοδοτήθηκε από το πρόγραμμα έρευνας και καινοτομίας Horizon 2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο της συμφωνίας επιχορήγησης αριθ. 1914.

Ας αναπτυχθούμε μαζί.

Σας βοηθάμε να επιταχύνετε την πράσινη μετάβαση. Προσφέρουμε ευρεία τοπική γνώση και παγκόσμια τεχνική βοήθεια.

"*" indicates required fields

Όνομα:*

Επιλέξτε τη χώρα σας: