Έργο Biotool

Βιώσιμη ανάπτυξη φυτών & αποδοτικότητα νερού.

Έργα σχεδιασμένα να έχουν αντίκτυπο.

Πεδίο εφαρμογής:
Ευρωπαϊκό
Πρόγραμμα χρηματοδότησης:
Eurostars 2
Φορέας διαχείρισης:
EUREKA / CDTI
Ημερομηνία:
Σεπτέμβριος 2020 έως Μάρτιος 2023
Συνεργάτες:
Landlab

Το έργο BIOTOOL είναι ένα καινοτόμο και φιλόδοξο εγχείρημα που στοχεύει να φέρει επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τη μελέτη της αποδοτικότητας χρήσης νερού (WUE) στα εργοστάσια.

Χρηματοδοτείται από το EUREKA Eurostars και αναπτύχθηκε από την Rovensa Next σε συνεργασία με το Landlab,  ένα ιταλικό ερευνητικό κέντρο. Το έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός ισχυρού εργαλείου για τη μέτρηση, τον υπολογισμό και την αξιολόγηση της κατάστασης του νερού των φυτών σε πραγματικό χρόνο, ακόμη και υπό μη βέλτιστες συνθήκες εφαρμογής νερού.

Το έργο στοχεύει στη διερεύνηση νέων δραστικών ουσιών, όπως ενώσεις φυκιών, που επηρεάζουν θετικά τις μεταβολικές διεργασίες των φυτών. Η Rovensa Next αναπτύσσει τρεις νέες σειρές καινοτόμων βιοδιεγερτών: το Super Primactive Range, το οποίο βελτιώνει τη δραστηριότητα εκκίνησης των υπαρχόντων σκευασμάτων όταν οι βιοδιεγέρτες εφαρμόζονται πριν από αβιοτικά γεγονότα στρες, το Super Curative Range, το οποίο ενισχύει τη θεραπευτική δράση των υπαρχουσών συνθέσεων όταν εφαρμόζονται βιοδιεγέρτες κατά τη διάρκεια ή μετά από αβιοτικά γεγονότα στρες και το Preventive Effect Source, μια νέα ποικιλία εκχυλίσματος φυκιών που λαμβάνεται με ήπια μέθοδο εκχύλισης.

Σε δοκιμές αγρονομικής αποτελεσματικότητας, βρέθηκαν ορισμένα σκευάσματα που βελτιώνουν την απόδοση των καλλιεργειών σε δοκιμές θερμοκηπίου υπό συνθήκες στρες ξηρασίας. Το επόμενο βήμα είναι να γίνουν δοκιμές ανοιχτού πεδίου τόσο στο Βόρειο όσο και στο Νότιο Ημισφαίριο για να αξιολογηθεί η αποτελεσματικότητα των πιο υποσχόμενων υποψήφιων λύσεων έναντι αυτών επεισόδια ξηρασίας.

Σε συνεργασία με το Landlab, η Rovensa Next επιδιώκει να φέρει επανάσταση στην ανάπτυξη προϊόντων της βιομηχανίας βιοδιεγερτών αναπτύσσοντας και δοκιμάζοντας μια καινοτόμο πλατφόρμα για να κατανοήσει πώς μπορεί να βελτιωθεί η χρήση του νερού σε καλλιέργειες θερμοκηπίου, αυξάνοντας τη γνώση και την τεχνογνωσία της χρήσης βιοδιεγερτών υπό συνθήκες αβιοτικού στρες και δημιουργώντας μεγαλύτερη δέσμευση για το περιβάλλον με βιώσιμες πρακτικές.

Ας αναπτυχθούμε μαζί.

Σας βοηθάμε να επιταχύνετε την πράσινη μετάβαση. Προσφέρουμε ευρεία τοπική γνώση και παγκόσμια τεχνική βοήθεια.

"*" indicates required fields

Όνομα:*

Επιλέξτε τη χώρα σας: